Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dit was . . . YATAZ

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Wie kent die beroemde strofe niet uit het poëtische werk van de dichter Herman Gorter. Gedurende de lente krijgt de natuur weer kleur en vorm. In woningen vindt ‘grote schoonmaak’ plaats, de commercie staat klaar met nieuwe collecties. Heel veel is nieuw - maar eigenlijk ieder jaar hetzelfde ritueel.
Hoeveel nieuwe trends zijn er de afgelopen jaren niet gesignaleerd hier bij Yataz. Ze werden verwelkomd, of soms heel kritisch tegemoet getreden. Een enkele keer stak Yataz er vrolijk de draak mee.

Prachtige ontwerpen om in te wonen zijn hier aan bod gekomen. Van vloeren, meubels, wanden, plafonds, verlichting, concepts, ideeën.
Zo aan het begin van een nieuwe lente gaan de gedachten ook uit naar de ruimtes en ontwerpen die de natuur ons biedt. Weidse weilanden, ruisende bossen, de eeuwige zee. Stralend zonlicht, dreigende donderwolken, grijze dagen, ijzige kou en zinderende hitte. Omlijst door een natuur die ieder jaar in winterslaap gaat, maar telkens daaruit ontwaakt.
Een eeuwig droombeeld van mensen is een groen landschap, met bloeiende bomen, fluitende vogels en een combinatie van levenslust en serene rust.

Yataz vermeldde wat kwam en ging, vond daar vaak iets van en had nooit de neiging om zaken onder het tapijt te vegen. Maar wel om de realiteit onder ogen te zien, al dan niet met een schuin oog.
Daarom noemen we hier onomwonden de nieuwe realiteit die geldt vanaf nu: dit wás Yataz.
Yataz is niet meer.

Aribert had, op zijn eigen wijze, hart voor zijn werk, en werkte daar hard voor. Voor zijn hart bleek het tenslotte te hard.
Aribert is verdwenen onder het tapijt van onze aarde, met boven zich voor altijd een baldakijn van ofwel de zon en de wolken, ofwel de maan en de sterren. En zonder geluid, lente of niet.
Aribert rust in vrede.

De broer van Aribert

 

 

correspondentie:
Amber Guiking
Boulevard Heuvelink 40-3
6828 KR Arnhem
amberguiking@gmail.com

 

Lees of schrijf een herinnering aan Aribert: memori.nl/gedenkplaats/aribert-guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten