Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Domotex maakt keuze: om het jaar een volledige beurs

Domotex, beurs voor vloerbedekkingen, kiest voor een tweesporenbeleid: in de even jaren komt er een volledige beurs, in de oneven jaren gaat het alleen om aanbieders van tapijt en vloerkleden.

 

 

Met ingang van 2014 krijgt Domotex een alternerende invulling. In de even jaren is het een complete beurs met allerlei soorten vloerbedekking, in de oneven jaren wordt het een light versie met alleen tapijt en vloerkleden. Reden hiervan is dat de 'zachte sector' graag ieder jaar de beurs wil gebruiken als platform om hun producten te tonen en te verkopen en dat de aanbieders van laminaat, parket e.d. volgens de beursorganisatie een 'langere innovatie cyclus' hanteren waardoor voor hen een tweejaarlijkse beurs voldoende is. Concreet betekent het dat in januari 2014 een 'complete' Domotex in Hannover zal worden gehouden.

Half lege hallen voorkomen
Door rekening te houden met de wensen van de desbetreffende deelsectoren voorkomt de beursorganisatie een situatie zoals die afgelopen januari te zien was; een sterk gekrompen evenement met half lege hallen omdat veel vaste exposanten hadden afgehaakt. Ook wordt voorkomen dat exposanten in een spagaat komen omdat in de oneven jaren overlappend met Domotex in München de beurs BAU wordt gehouden waarbij het segment vloeren concurreert met de beurs in Hannover.

Andere naamgeving
Concreet betekent het dat in de even jaren alle segmenten aanwezig zullen zijn onder de noemer Domotex – Home of Flooring en dat in de oneven jaren de beurs Domotex – Carpets & Rugs zal heten.

Opschorting beurs in Turkije
De naam Domotex is ook gekoppeld aan een aantal buitenlandse beurzen zoals Domotex Turkey in Gaziantep. Die stad ligt in het gebied dat enkele dagen geleden is getroffen door een ernstige aardbeving. Sonia Wedell-Castellano, algemeen directeur van Domotex, laat weten dat de organisatie gezien de situatie 'geen andere activiteiten in Turkije zal plannen'. De beurs in Turkije stond voor juli dit jaar op de agenda.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten