Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Domotex toont vloerbedekking en toepassingsmogelijkheden

Domotex biedt meer dan alleen een groot aanbod van allerlei soorten vloerbedekking. De beurs in Hannover geeft steeds meer ruimte aan specifieke toepassingsmogelijkehden en trendshows.

aanstaande zaterdag 12 januari begint Domotex, ’s werelds grootste en breedste beurs voor vloerbedekking. Verdeeld over 12 hallen zullen 1400 exposanten uit 60 landen naar verwachting 40.000 bezoekers ontvangen. Kamerbreed tapijt, karpetten, parket, laminaat, pvc en linoleum, matten van kokos en rubber, bijna alle soorten vloerbedekking zijn aanwezig. Naast het tonen van de nieuwste producten is er aandacht voor toepassingen van de producten.

Ontmoetingspunt
Nieuw is het beursonderdeel Meet/Design in hal 4. Hier wordt vloerbedekking getoond samen met (vintage) meubelen, verlichting en andere interieurelementen. Eten en drinken zal hier ruim voorhanden zijn, net als veel mogelijkheden om even te zitten waardoor het een trefpunt voor de bezoeker moet worden.

Aandacht voor projectmarkt
Interessant voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in projectmatige toepassingen is het onderdeel Contractworld in hal 6. Naast aanbieders die zich specifiek richten op de projectmarkt is hier een materialenbibliotheek te zien van materialenverzamelaar Materia. Hier kunnen architecten, designers en anderen kennis nemen van de nieuwste materialen.  Alle dagen is er een congres met iedere dag een ander thema. Op dag 1 (zaterdag 12 januari) gaat het om hybride gebouwen, dag 2 heeft als thema ‘bouwen voor de toekomst, dag 3 gaat over ‘de nieuwe interieurs’ en op de laatste dag is het thema ‘ombouw, creatieve transformatie en expansie’.
Speciaal voor architecten en designers zijn er rondleidingen.

Innovatieve vloeren
Ook de zogenaamde Concept Rooms in hal 9 beogen meer dan alleen het tonen van kale producten. Hier wordt vloerbedekking getoond in een specifieke ruimte zoals een woonkamer, kantoor of winkel waarbij de nadruk ligt op het innovatieve karakter van de diverse vloeren. Concept Rooms is een speciaal onderdeel van de Sonderschau Flooring Deluxe waar het topsegment van diverse vloerbedekkingen te zien zal zijn.

Praktische adviezen
Puur praktisch gericht is Treffpunt Handwerk in hal 7. Hier zullen tijdens de beurs doorlopend demonstraties zijn van legmethodes, materialen voor onderhoud worden getoond en machines in werking te zien zullen zijn. Vooral voor stoffeerders en parketleggers is dit een interessant beursonderdeel.

Meer informatie: www.domotex.de
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten