Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Domotex USA nieuwe beurs voor vloerbedekking

Eind deze maand begint in Atlanta de eerste editie van Domotex USA en later dit jaar Domotex Mexico. Terwijl het 'merk' Domotex internationaal groet, erodeert 'moederbeurs' Domotex in Hannover.

Van 28 februari tot en met 2 februari wordt in Atlanta Domotex USA gehouden. Op de beurs zal een breed aanbod te zien zijn van diverse soorten vloerbedekking en producten voor het installeren en onderhouden daarvan. De beurs richt zich met name op de oostkust van de Verenigde Staten in Atlanta, volgens de organisatie de 'vloerenhoofdstad' van het land.

Leegloop in Hannover
Op de afgelopen januari gehouden editie van Domotex in Hannover, de 'moederbeurs' werd de bezoeker op meerdere plekken op de beursvloer geattendeerd op de komende beurs in Amerika. Datzelfde gold voor de zusterbeurzen Domotex Asia/Chinafloor ( 26 t/m 28 maart), Domotex Turkey (27 t/m 30 april) en Domotex Mexico (15 t/m 19 oktober).
Het vermarkten van het 'merk' Domotex is dus succesvol, maar de vele reclame tijdens de jongste editie in Hannover moest de vele lege plekken op de beursvloer verhullen. Want een behoorlijk aantal vaste (grote) exposanten was niet aanwezig. Na afloop bleek het bezoekersaantal te zijn teruggelopen met 29% ten opzichte van 2018. Toen kwamen 45.000 bezoekers naar de beurs, afgelopen januari 33.000.

Internationale groei
De slechte cijfers zijn enigszins verklaarbaar omdat in ieder oneven jaar in München de beurs Bau wordt gehouden en sommige 'vaste' exposanten van Domotex in Hannover er dan voor kiezen om alleen naar Bau te gaan. Met de verminderende belangstelling voor de beurs in Duitsland groeit de beurs elders. De vorig jaar gehouden editie van Domotex Asia trok ruim 60.000 bezoekers.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten