Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Doorstart Norma na overname door Napco Beds

Beddenfabrikant Norma wordt overgenomen door Napco Beds. De nieuwe eigenaar verwacht weinig problemen bij de doorstart omdat een groot deel van de productie van Norma al plaatsvond bij Napco Beds.

Met de overname door Napco Beds blijft bedden- en matrasfabrikant Norma in Boxmeer bestaan. Het bedrijf (opgericht in 1884) ging op 28 juli failliet en maakt nu in afgeslankte vorm een doorstart. Voor het faillissement waren er 65 personeelsleden in dienst en voor de komende drie maanden is er voor 35 man werk, zo verzekert woordvoerder Berry van Dongen. Volgens hem wordt de komende maanden bekeken of een deel van de productie in Boxmeer kan blijven. Hij denkt dat er voor tien tot vijftien mensen werk zal blijven.

Levertijden gewaarborgd
De overname door Napco Beds is geen onlogische stap omdat een groot deel van de productie van Norma al werd gedaan door Napco in de eigen fabriek in Bosnië-Herzegovina. ‘Maar wij waren zeker niet de enige die voor dit bedrijf in de race waren, Norma was zeer gewild’, aldus Dennis Cornelissen, directeur-eigenaar van Napco Beds. Doordat de productie al grotendeels plaatsvond bij Napco zegt Cornelissen dat de continuïteit van levering is gewaarborgd. De naam Norma blijft gehandhaafd. Met de overname zegt Napco Beds nu te behoren tot de grotere boxspringfabrikanten van Nederland.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten