Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Doorstart voor groothandel Clayre & Eef

Clayre & Eef maakt een doorstart nadat het op 22 augustus failliet werd verklaard. De groothandel in woonaccessoires is overgenomen door oud-eigenaar en oprichter Eugene Kusters.Met de overname behouden 35 medewerkers hun baan en denkt de nieuwe directie snel te kunnen doorgroeien naar 50 medewerkers. Anderhalve week geleden werd het bedrijf failliet verklaard en dreigde 72 banen verloren te gaan.

Vestigingen
Clayre & Eef werd opgericht in 1994 en heeft het hoofdkantoor en magazijn het Limburgse Haelen. De groothandel heeft een cash & carry op het Flora Trade Parc in Venlo, een groot B2B-inkoopcentrum. Ook is Clayre & Eef aanwezig bij Tica in Uithoorn en de Trade Mart Brussel.

Terugval in omzet
Het faillissement van het bedrijf was volgens de curator onder meer te wijden aan een tegenvallende omzet in 2017 waardoor liquiditeitsproblemen ontstonden. In 2015 en 2016 was er nog een winst van 1,5 miljoen euro bij een omzet van bijna € 9 miljoen, zo blijkt uit de jaarrekeningen. In 2017 daalde de omzet naar 7,6 miljoen euro met een winst van 1.175 euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten