Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matrasfabrikant Cauval (Dunlopillo) in zwaar weer

De Franse Cauval Groep gaat 'herstuctureren' om het bedrijf financieel beter te maken. Tot Cauval behoren de matrasmerken Dunlopillo, Tréca, Pirelli en Simmons. Onduidelijk is of er directe gevolgen zijn voor de Nederlandse vertegenwoordiging van Dunlopillo.

De Cauval Groep (omzet 380 miljoen euro, 2800 werknemers) zou worden overgenomen door de Portugese bedden- en meubelfabrikant Aquinos, maar de overname is op het laatste moment afgeketst. Hierdoor zag Cauval zich genoodzaakt tot een forse reorganisatie, ofwel een 'juridisch herstelpan', zo melden Franse media. Tot Cauval behoren onder meer de matrasmerken Dunlopillo, Tréca, Pirelli en Simmons. Dunlopillo Nederland doet direct zaken met Dunlopillo Duitsland en het is niet duidelijk of de problemen in Frankrijk gevolgen zullen hebben voor de Duitse en Nederlandse markt. John Vesters, directeur van Dicobed en verantwoordelijk voor Dunlopillo Nederland, zegt hierover van niets te weten

Lange herstelperiode
De Belgische vertegenwoordiger van Cauval betrekt de meeste merken vanuit Frankrijk, maar ook hij haalt de matrassen van Dunlopillo uit Duitsland. Vertegenwoordiger Joeri Ackermans laat weten dat het 'business as usual' is en dat Cauval zes maanden de tijd krijgt om de zaak op de rit te krijgen. Eventueel kan de 'herstelperiode' nog verlengd worden.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten