Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duits designwarenhuis Stilwerk wil vestiging in Rotterdam

Het Duitse designwarenhuis Stilwerk wil in een voormalig koffiepakhuis in Rotterdam een vestiging openen. Stilwerk richt zich op het hogere segment met interieur- en lifestyleproducten en doet dat met shop-in-shops.


Koffiepakhuis Santos is gevestigd in een monumentaal pand dat Stilwerk wil ombouwen tot woonwarenhuis voor het hogere (design)segment. Daar is plaats voor zo’n 20 merken die zich als shop-in-shops zullen presenteren waarbij ieder merk over een eigen ruimte beschikt. Ook zal er ruimte zijn voor (lokale) designers en architecten. Het is de bedoeling om na een grondige verbouwing in 2019 open te gaan.

Interieur en lifestyle
Stilwerk werd in 1996 in Hamburg opgericht met het idee om een aantal hoogwaardige merken onder een dak samen te brengen die samen innovatie, samenwerking en lifestyle representeren. Later volgden vestigingen in Düsseldorf, Berlijn en Wenen.
Naast de verkoop van interieurproducten en daarbij behorende accessoires organiseert Stilwerk ook tentoonstellingen en lezingen, meestal in samenwerking met anderen.

Herontwikkeling wijk
De geplande vestiging in Rotterdam is de eerste in de Benelux. Stilwerk wil op het bestaande pand twee verdiepingen bouwen met appartementen. De herontwikkeling van het oude pakhuis past in het streven van de gemeente Rotterdam om de wijk Katendrecht nieuw leven in te blazen. Daarbij horen onder meer de bouw van honderden dure en middeldure appartementen, woningen, hotels en winkels.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten