Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse discounter Poco verkleurt om hogere inkomensgroepen aan te trekken

Meubeldiscounter Poco opent een winkel waarbij het knetterende knalgeel en felle rood is vervangen door zachtere kleuren. Hiermee wil de retailer klanten trekken die door de economische omstandigheden minder te besteden hebben.

 

Poco vestiging in Pforzheim in de nieuwe kleuren robijnrood en antraciet. 

Morgen opent in Pforzheim (tussen Karlsruhe en Stuttgart) een filiaal van meubeldiscounter Poco waarbij de kenmerkende kleuren knalgeel en felrood zijn vervangen door robijnrood en antraciet. De bestaande winkel van 7.000 m2 is ook binnen aangepast met onder meer lichtgrijze looppaden en andere verlichting. Ook zijn er 34 'kooien' gerealiseerd, ruimtes waarin een compleet interieur wordt getoond, bijvoorbeeld een woon-of slaapkamer. In Nederland is dat al jaren gemeengoed bij grotere meubelzaken, maar in Duitse Möbelpalaste is het veelal een uitstalling van producten zonder enige samenhang en met weinig sfeer er omheen.

 

Knalgeel en rood zijn traditioneel de huiskleuren van Poco.

Hogere inkomensgroepen aantrekken
De ombouw van de winkel is een pilot om nieuwe klanten te trekken. Daarbij wordt gemikt op mensen die voorheen de discounter meden, maar vanwege de gierende inflatie, gestegen prijzen en hoge energielasten nu minder te besteden hebben. Bij hogere inkomensgroepen passen geen winkels met schreeuwerige kleuren en dus is na een test op kleinere schaal elders nu een complete winkel verbouwd. Niet duidelijk is of de ombouw van de vestiging in Pforzheim op korte termijn navolging krijgt. 'Nu is het tijd om ervaring te verzamelen en te analyseren', zegt verkoopdirecteur Thomas Kurz.

Poco
Poco is een Vollsortimenter waar naast meubelen, vloerbedekkingen, gordijnen, bedden en matrassen, verlichting en woonaccessoires ook keukens en badkamers worden aangeboden. Tegelijkertijd is Poco een bouwmarkt die ook producten voor de tuin verkoopt en zelfs fietsen. Verpreid over Duitsland zijn er 125 vestigingen. De keten is onderdeel van de Lutz Gruppe.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten