Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse houtindustrie wil normering voor bamboevloeren

De Duitse houtindustrie wil normeringen voor bamboevloeren. In feite wil de Duitse parketindustrie hiermee belemmeringen opwerpen voor bamboevloeren uit China.

Bamboe is geen hout, maar een grassoort. Daarom bestaat bamboeparket eigenlijk helemaal niet. En er is ook geen norm voor een vloer van bamboe. En het zou goed zijn als er wel een normering zou komen voor bamboevloeren. Met deze ‘gegevenheden’ is de Duitse houtindustrie begonnen om op Europees niveau duidelijkheid te krijgen in deze  - volgens de Duitsers - onduidelijke situatie, zo laat het blad Möbel Kultur weten op de site.

Parket wordt geprüft
Bamboe komt overwegend uit China en klanten die een bamboevloer kopen ‘verzekeren zich van slecht betaalde arbeidsplaatsen op bamboeplantages en in de verwerkende fabrieken in China’, zo citeert Möbel Kultur Dirk-Uwe Klaas, topman van de HDH, de verenigde Duitse houtindustrie. Omdat er vaak ‘kwalitatief slechte producten naar Europa komen’, willen consumenten graag dat er normeringen zijn voor producten, zo meldt de site. In Duitsland is dat allemaal in orde en wordt van alles geprüft en dat geldt ook voor parket, zo stelt Klaas.

Belang parketindustrie
Daar komt bij dat in Duitsland het product parket kan bogen op een lange ambachtelijke en industriële traditie waarbij, al dan niet met normeringen, het product continue is verbeterd, zo stelt Klaas. Daarnaast zorgt de productie van parket ‘voor belangrijke arbeidsplaatsen in de houtindustrie in Duitsland en Europa.’  Het wordt niet expliciet gezegd, maar via deze redenering wil de Duitse parketindustrie zeggen: Duits (Europees) parket voldoet aan bepaalde normen en is dus oke. Bamboe wordt verkocht als parket, maar ten eerste is het geen parket (want geen hout) en ten tweede is het niet genormeerd. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten