Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse markt drukt omzet Beter Bed

De omzet van Beter Bed Holding daalde in het eerste kwartaal met 4% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Belangrijkste reden daarvoor is de negatieve omzetontwikkeling in Duitsland.

In het eerste kwartaal realiseerde Beter Bed Holding een omzet van 110,4 miljoen euro, een afname 4,6 miljoen euro (4,0%) ten opzichte van vorig jaar toen er 115,0 miljoen euro in de eerste drie maanden werd omgezet. De daling komt vooral door de terugloop in Duitsland met 11,8%. In Zwitserland en Spanje  liepen de omzetten terug met respectievelijk 17,2% en 26,7%. Nederland boekte een bescheiden omzetgroei van 4,8%, Zweden steeg met 22,9% en in België noteerde Beter Bed een plus van 60,1%.

Gifschandaal
Hoewel Beter Bed Holding niet ingaat op oorzaken van de omzetschommelingen wordt in diverse media gesuggereerd dat het bedrijf in Duitsland nog steeds de naweeën voelt van het 'gifschandaal' dat vorig jaar uitbrak. In oktober 2017 kwam bij de productie van grondstoffen voor het maken van polyurethaanschuim (basisbestanddeel voor matrassen) een mogelijk giftige stof vrij en stonden Duitse matrasproducenten vrijwel direct in het beklaagdenbankje. Het gevolg was dat de verkoop van matrassen kelderde. Dat merkte ook Beter Bed dat met 1.000 winkels van Matratzen Concord een grote speler is op de Duitse markt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten