Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse meubelindustrie ziet omzet teruglopen

De Duitse meubelindustrie heeft te maken met tegenvallende cijfers in eigen land en ook de export liep terug. Voor de tweede helft van dit jaar wordt een stabilisering verwacht.

In de eerste helft van dit jaar liep de omzet van de Duitse meubelindustrie met 4% terug ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral mei was een slechte maand met -8,1%. ‘Daarmee is het de branche tot nu toe nog niet gelukt om de positieve consumentenstemming voor zich te winnen’, aldus het Verband der Deutschen Möbelindustrie (VDM) dat de cijfers bekendmaakte. Voor de nabije toekomst verwacht het VDM betere cijfers. Er zijn meer bouwvergunningen verstrekt en consumenten geven veel geld uit voor renovatie van hun huizen. Daarna volgt de koop van meubelen vanzelf, zo is de gedachte.

Export naar VS stijgt
Ook in de export moest de meubelindustrie een veer laten. De export liep het eerste half jaar met 4,8% terug tot 4,5 miljard euro. Dat was vooral te wijten aan de teruggang in Europa met -10,2%. De export naar China daarentegen steeg met 20% en naar de Verenigde Staten zelfs met 25,8%. De meubelimport zakte met 9,2%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten