Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse meubelinkoopgroepen EMV en Garant gaan samenwerken

Per 1 juli aanstaande gaan de inkoopgroepen EMV en Garant verregaand samenwerken onder de naam EMMK. Met de samenwerking hopen beide groepen meer synergie te bereiken. Eerder dit jaar besloten de inkoopgroepen Einrichtungspartner VME en Union ook al te fuseren.

De nieuw te vormen organisatie zal gaan opereren onder de naam Einkaufsgesellschaft mittelständischer Möbel- und Küchenhändler GmbH & Co. KG, kortweg EMMK. Doel is om de gezamenlijke assortimenten van meubels en keukens samen te voegen tot een gemeenschappelijke inkoopgroep. EMV telt 511 aandeelhouders (winkeliers) in een aantal Europese landen, Garant heeft in Duitsland 940 leden plus een aantal buitenlandse samenwerkingen en ook een aangal franchisepartners, onder meer in Nederland.

Concentratie en centralisatie
Hoewel beide bestaande organisaties juridisch en operationeel apart blijven bestaan, is de opzet tot samenwerking duidelijk: met de sterkere inkoopkracht kan goedkoper en efficienter worden gewerkt. Dit is volgens beide partijen noodzakelijk in de steeds hardere concurrentiestrijd. Zo gaven de Duitse inkoopgroepen Einrichtungspartnerring VME und Union vorig jaar aan te willen integereren en hiekden zij afgelopen december hun eerste gezamenlijke Hausmesse. Datzelfde is ook het plan van fusiepartners EMV en de Garant Gruppe.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten