Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitsers boos over subsidie Poolse meubelindustrie

De Duitse brancheorganisatie VDM vindt het onjuist dat er subsidie gaat naar de Poolse meubelindustrie waardoor de eigen industrie zwaar wordt beconcurreerd door goedkope import uit Polen.

‘Het is een schandaal’, zegt Dirk-Uwe Klaas, voorman van de VDM (Verband der Deutsche Möbelindustrie) als reactie op de 9,7 miljoen subsidie die de Poolse meubelfabrikant Nowy Styl kreeg als onderdeel van een investering van 29 miljoen euro. De reactie van Klaas komt uit de reportage 'Ausverkauf in der Deutsche Möbelbranche' van de Duitse tv zender ARD. In de reportage wordt een bezoek gebracht aan Polen waar steeds meer meubels voor de Duitse markt worden geproduceerd. In Duitsland komt ongeveer een kwart van alle meubelen uit Polen en het eind is nog niet in zicht. ‘Om te stellen dat de Poolse meubelindustrie structureel zwak is, is belachelijk’, meent Klaas.

Klacht bij Europse Commissie
Wat Klaas het meest dwars zit, is dat de Poolse meubelindustrie wordt gesubsidieerd waardoor de Duitse industrie zwaar wordt beconcurreerd en lijdt onder die goedkope import uit Polen. ‘Met Duits belastinggeld wordt Europese hulp gegeven om Duitse arbeidsplaatsen te vernietigen’, aldus een boze Klaas.
De VDM laat het er niet bij zitten en heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie, inclusief een lijst van Poolse bedrijven die volgens de organisatie onterecht subsidie hebben ontvangen. De reportagemakers merken op dat dit weinig kans van slagen heeft omdat men in Polen de aantijgingen verwerpt en dat daarmee de kous af is voor de Europese Commissie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten