Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitsers vinden Dutch Design raar

Dutch Design is wereldberoemd, ook in Duitsland. Maar Duitsers kopen geen Dutch Design want dat vinden ze raar; is het nu kunst of design? Daarom sluit na zes jaar in Berlijn de winkel Dutch Art & Design.Design Schluss Verkauf staat er op een bord buiten de winkel. Designwinkel en galerie DAD (Dutch Art & Design) in Berlijn houdt er mee op. Na zes jaar stoppen Jochem Koek en Maria Klomp met hun winkel omdat de zaak niet lekker loopt. Oorzaak? Duitsers kopen geen Dutch Design omdat ze de producten niet ‘snappen’, zo legt het echtpaar uit op de site Duitslandnieuws.nl.

Kunst of design?
Per 1 augustus liep het huurcontract af en dat was de reden voor de Nederlanders om na te denken over hun toekomst en die ligt dus niet in de zaak die zij in 2011 startten. Duitsers kwamen er wel, maar hadden moeite met de zaak; is het kunst of design. ‘Bij ons in de winkel vroegen ze vaak: zijn jullie een winkel of een galerie? Wij zijn allebei en bij Dutch Design is die grens vaak niet zo strak getrokken. Veel Duitsers denken bij design aan Bauhaus. Het moet praktisch zijn, duidelijk: dit is een stoel; dat is een tafel. En zo is Dutch Design helemaal niet’, aldus de Hollandse kaaskoppen.Duitsers willen duidelijkheid
Duitsers houden van duidelijkheid en degelijkheid en dat die Nederlandse producten geen CE- of TÜV-keurmerk hebben, is een probleem. ‘Een Duitser legt geen 10.000 euro neer voor een tafel die technisch niet perfect is’, zo tekent Duitslandnieuws.nl op. Klanten die wel kochten waren veelal toeristen en dan ging het vaak om kleinere items.

Pop-up store
De zaak in Berlijn, een combinatie van winkel en galerie, gaat dicht en het paar verhuist naar Groningen, de plek waar zij vandaan kwamen. Zij willen wel actief blijven met Dutch Design en denken aan het openen van pop-up store. Ook willen ze online een catalogus opbouwen waar mensen kunnen kopen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten