Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitsers zijn dol op Ikea

Tweederde van alle Duitsers heeft iets van Ikea in huis staan. Bij een kwart bestaat de inrichting voor de helft uit producten van Ikea. Bij 4% is zelfs alles afkomstig van de Zweedse retailer.

Het Duitse weekblad Stern haalde gegevens uit Statista.com (portaal met een enorme database met statistieken) en publiceerde cijfers over de relatie Duitsers – Ikea. Die blijkt innig te zijn. Uit onderzoek (onder 1.027 respondenten die de laatste tien jaar iets van Ikea kochten) blijkt dat bij 18% een kwart van de inrichting uit producten van Ikea te bestaan. Bij een kwart is dat meer dan 50% en bij 4% bestaat het gehele interieur uit producten van Ikea.

28% heeft niets van Ikea
Niet iedereen is zo dol op Billy’s en Klippans. Ruim 30% heeft minder dan een kwart Ikea-spullen in huis en bij 28% is zelfs helemaal niets te vinden van de Zweedse retailer. Bij mensen die voor enige tientallen procenten Ikea-producten in huis hebben is er wel een paar procent dat aangeeft dat het wel wat minder zou mogen zijn. Dat wel.

Duitsland belangrijkste markt
Voor Ikea is Duitsland de grootste markt. Er zijn meer dan vijftig vestigingen, waarvan vier in Berlijn. Vorige maand werd de nieuwe catalogus wereldwijd verspreid waarvan dertig miljoen in Duitsland. Vorig jaar was de omzet van Ikea in Duitsland 4,4 miljard euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten