Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dunlopillo Duitsland overgenomen

Dunlopillo Duitsland is overgenomen door het bedrijf Bettzeit. Hiermee komt (wellicht) een einde aan de onzekerheid over het matrassenmerk nadat het vorig jaar volledig wegzakte. Dunlopillo Nederland was klant van Dunlopillo Duitsland, maar betrekt de matrassen van een andere producent en verkoopt onder de naam Dunlopillo.

Dunlopillo Duitsland is overgenomen door Bettzeit uit Frankfurt. Dit bedrijf wil rust in de tent hebben en zorgen voor continuering van het merk Dunlopillo. Medio vorig jaar moest Dunlopillo Duitsland faillissement in eigen beheer aanvragen om zo een direct faillissement te voorkomen. Het was lange tijd een dochter van het Franse bedrijvenconglomeraat Cauval, maar daar rommelde het nogal en vorig jaar werd Dunlopillo Frankrijk verkocht. Dunlopillo Duitsland stond daar buiten, maar ook daar ging het niet lekker en moest fors worden ‘geherstructureerd’.


Bettzeit
Nu heeft Dunlopillo dus een nieuwe eigenaar, Bettzeit. Het bedrijf heeft belangen in de Duitse matrassen start up Emma (opgericht in 2015) dat online 1 type matras verkoopt. Ook webshop Dormando behoort tot Bettzeit. Dormando, opgericht in 2013,  profileerde zich aanvankelijk als matrassen start up, maar is nu een webshop die matrassen, lattenbodems, boxsprings en bedtextiel van een groot aantal merken aanbiedt.
Met de overname van Dunlopillo zegt het bedrijf zich met 'een van de bekendste merken in het slaapsegment' ook actief in het b-to-b kanaal te willen profileren. 

Gevolgen Dunlopillo Nederland
Dunlopillo Nederland betrok haar producten van Dunlopillo Duitsland, maar dat is sinds twee maanden niet meer zo, zegt John Vesters, die verantwoordelijk is voor het merk in Nederland. ‘Ik weet niet precies hoe nu zit in Duitsland. Ik laat de producten al twee maanden elders maken volgens de bekende specificaties.’ Vesters probeert nu contact te leggen met Dunlopillo Frankrijk om te kijken of hij via hen zijn matrassen kan laten produceren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten