Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dutch Design Week 2019

Op 19 oktober gaat de Dutch Design Week van start. Ruim 2.600 ontwerpers presenteren zich op 110 locaties en een ori├źntatie vantevoren is sterk aan te bevelen. Voor het (gratis) vervoer zijn er permanent rijdende shuttle bussen en taxi's.
 


De Dutch Design Week gaat aanstaande zaterdag van start en Eindhoven zal komende week in het teken staan van design in de meeste brede zin van het woord. Deels zal het gaat om fysieke producten, maar ook concepten, idee├źn en (de zoektocht naar) nieuwe materialen zullen aan bod komen op het enorme evenement. Naast talloze tentoonstellingen zijn er lezingen, netwerkbijeenkomsten en feesten, verspreid over 110 locaties. Voor wie het evenement wil bezoeken, is het raadzaam om van tevoren de website te bezoeken en van daaruit een keuze te maken: waar gaan wij heen en hoe doen wij dat?
 


Thematische routes
Om de bezoekers te helpen een keuze te maken zijn er diverse routes uitgestippeld die zijn gebaseerd op een achttal thema's: digitaal, kunst en collecties, ambacht en nieuwe materialen, talent, social design, architectuur en publieke ruimte, bio design en toekomst(ig) leven. Al deze routes zijn met openbaar vervoer (hop on en hop off bussen en shuttle taxi's) te bereiken en op de site te staan al de fysieke routes via Google Maps voorgeprogrammeerd. Uiteraard wordt bij alle stops aangegeven wat er te zien zal zijn.
 


Open huis
Wie geen specifieke (thematische of fysieke) route wil volgen kan overal direct heen, maar een goed startpunt is het gebied Strijp-S waar omheen heel veel te zien is in diverse gebouwen. Op loopafstand liggen bijvoorbeeld Strijp-T en Strijp-R waar talloze innovatieve bedrijfjes zijn gevestigd die veelal open huis houden tijdens de Dutch Design Week. Ook op loopafstand zit de werkplaats van Piet Hein Eek waar veel bedrijven en studio's zijn gevestigd.
 


Georganiseerde rondleidingen
Naast de genoemde routes zijn er de hele week ook een drietal georganiseerde tours waarbij de bezoeker onder leiding van een gids tekst en uitleg krijgt. Dat gebeurt in groepen van maximaal 20 personen en vooraf registreren via de site is aan te raden.

Meer informatie: www.ddw.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten