Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dutch Design Week biedt ruime interpretatie van design

Zaterdag gaat de 15de editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven van start. Op 100 locaties laten ontwerpers van diverse pluimage zien hoe zij denken over design.Dat design laat zich al lang niet meer alleen vertalen in stoelen, lampen, koffiepotten, bestek, vazen, auto’s, fietsen, boeken of andere producten. Design wordt ook gebruikt om de openbare ruimte vorm te geven of om de rol van robots te visualiseren of daar over na te denken. Design heeft zo langzamerhand meer te maken met hoe je laat zien welk proces er is doorlopen om tot ‘iets’ te komen, dan met het uiteindelijke resultaat. Ontwerpers laten volgens de organisatie van de Dutch Design Week zien hoe je ‘de wereld net iets beter, slimmer, handiger en mooier kunt maken.’ Daarbij is het centrale thema dit jaar ‘The making of. Oftewel: de bezoeker krijgt een kijkje in de keuken van de ontwerpers waarbij het maakproces centraal staat.

Drie centrale locaties
Het resulteert in een breed aanbod dat vele kanten uitwaaiert. Een rondgang op de site is aan te raden om enigszins een idee te krijgen wat er te zien is en waar. Naast talloze exposities zijn er lezingen, debatten en bijeenkomsten waarbij gepraat en gediscussieerd zal worden. Er zijn drie geconcentreerde locaties waar de meeste activiteiten zich afspelen: de Strijp Area (met het Klokgebouw als centraal punt), de Central Area (met o.m. de expositie van eindexamenstudenten van de Design Academy) en de East Area aan de rand van de stad. Belangrijk: de openingstijden van deze locaties verschillen.
Voorbereiding en selectie
Vanwege het grote aanbod is het raadzaam om je van tevoren te oriënteren. Op de site kun je onder meer selecteren op locaties, exposities, speciale design routes en activiteiten per dag. Ook kun je een selectie maken op grond van 9 disciplines (o.m. industrieel ontwerp, design management, fooddesign, textiel en mode en productontwerp). Ook filteren door te kiezen uit thema’s kan een bezoek vergemakkelijken, denk aan 3D printing, craftsmanship, co-creatie, home, living, material en circulair economy,Openingstijden en vervoer
Eindhoven is per openbaar vervoer goed bereikbaar en er rijden gratis taxi’s tussen de verschillende locaties. De meeste locaties zijn geopend van 11.00 uur tot 18,00 uur, maar soms ook tot 21.00 uur of later. De DDW loopt van 22 t/m 30 oktober.

Meer informatie: www.ddw.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten