Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dutch Design Week trekt meer dan 295.000 bezoekers

De afgelopen week gehouden Dutch Design Week in Eindhoven trok ruim 295.000 bezoekers. Die konden kennis nemen van design in de volle breedte. Veel aandacht was er voor het maakproces en de ontwerpers.

De Dutch Design Week (DDW) toonde vooral aan dat design veel meer is dan een mooi of ontworpen product. Design wordt ingezet om producten, processen en menselijke interactie te verbeteren. Veel aandacht voor techniek en duurzame producten. Producten moeten herbruikbaar zijn, gemaakt zijn van gerecycled of natuurlijk materiaal en het maakproces is minstens zo belangrijk. Inzet voor ‘een betere wereld’ en zelfprofilering gaan daarbij veelal hand in hand. Opvallend was de buitenlandse belangstelling en Eindhoven blijkt tijdens de designweek een internationaal trefpunt van ‘design-in-de-breedte liefhebbers van jong en oud.Groei DDW
Zowel gerenommeerde als beginnende ontwerpers kregen tijdens de DDW een podium. De designweek begon ooit als expositie van eindexamenstudenten van de in Eindhoven Design Academy. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement waar 2500 ontwerpers (en bedrijven) zich presenteren, verspreid over zo’n 100 locaties in de stad.

Prijs voor stoel van vlas
Tijdens de DDW werden een aantal prijzen uitgereikt, zoals de Dutch Design Awards. In de categorie Product won Christien Meindertsma (oud-student van de Design Academy) met de Flax Chair. Deze stoel is gemaakt van vlas dat wordt vermengd met PLA, een biohars. Deze combinatie wordt verwerkt tot platen waarna de vorm wordt uitgesneden. Vervolgens wordt deze in een mal geperst en verwarmd waardoor de definitieve vorm ontstaat. Meindertsma ontving voor het ontwerp ook de Future Award, prijs voor het meest belovende ontwerp van de toekomst.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten