Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dutch Design Week zaterdag van start

Zaterdag 17 oktober begint in Eindhoven de Dutch Design Week. Zo’n 2400 ontwerpers en creatieven verspreid over 100 locaties zullen naar verwachting 250.000 bezoekers trekken.

De Dutch Design Week is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal designevenement van formaat dat ook veel ‘gewone’ mensen trekt die een dagje zich willen verdiepen, vergapen en verwonderen naar wat door ontwerpers, designers en andere creatieven is bedacht. Wie van plan is om naar Eindhoven af te reizen doet er goed aan om zich voor te bereiden want het aanbod is enorm. Raadpleeg hiervoor de website waar veel informatie overzichtelijk is gerangschikt. De Dutch Design Week loopt van 17 t/m 25 oktober.

Waar
Het geheel concentreert zich rond een drietal locaties: het centrum, het oostelijk deel en het gebied rond het stadsdeel Strijp met daarin als centrum het Klokgebouw en het Ketelhuisplein. In het centrum zit onder meer de Design Academy waar de traditionele tentoonstelling van afgestudeerden te zien is (Graduation Show). Ook in de stad veel designcollectieven en culturele instituten die de deuren open zetten. Rondom Strijp presenteren zich vooral jonge en gevestigde designers, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in een industriële setting met een sterk open studio-karakter. In het oostelijk deel gaat het met name om dynamisch en experimenteel design, met veel aandacht voor de circulaire economie, social design, ‘nieuw vakmanschap’ en opkomend talent. De openingstijden zijn verschillend en meestal van 11.00 tot 18.00, maar vaak ook tot later in de avond.

Wat
Wie specifieke interesse heeft kan via de site een overzicht krijgen. Zo zijn er een achttal thema's: Bio Design, DigitalFuture Concepts, Health, Living, Material, Social Design en Sustainable Design. Je kunt ook selecteren op een negental disciplines: Design management, Fooddesign, Designopleidingen, Grafisch ontwerp, Industrieel ontwerp, Product ontwerp, Ruimtelijk ontwerp, Service design en Textiel & Mode. Naast het fysiek kunnen bekijken van allerlei producten zijn er tientallen lezingen, verpreid over diverse locaties. 

Speciale routes
Ook is het mogelijk om een bepaalde routes uit te stippelen, passend bij de eigen voorkeur. Dat zijn er totaal 15: Bright Tech Route, Business Tips, CJP Route, De Grote Publieksroute, Design Fiction Route, Digital Design Route, Education Route, It's Your World Route, My First DDW Route, Now Future Route, Ongehinderd Route, Talents Route en This is Eindhoven Route. Wie beroepsmatig geïnteresseerd is in interieurinrichting kan kiezen voor de Inspiration for Living & Interior Route en wie een dagje met de kinderen uit wil, kan zich concentreren op de Kids Route.

Vervoer
Per openbaar vervoer is Eindhoven goed bereikbaar. Vanaf het centraal station zit je direct in het centrum en vanaf station Beukenlaan loop je zo naar het Strijp-gebied. Ter plekke zijn er diverse vervoersmogelijkheden. Er rijden de hele dag gratis taxi’s (herkenbare Volvo’s) vanaf de Witte Dame (Design Academy), het Stadhuisplein, het Klokgebouw en de fabriek/werkplaats/winkel van Piet Hein Eek. De gratis Hop on Hop off bus rijdt naar diverse locaties en voor 1 euro kun je met een klassieke ‘DAF Dutch design bus’ naar een aantal locaties. Ook zijn er op een het Ketelhuisplein en het Lichtplein fietsen te huur bij het Urban Wheels Center.

Meer informatie: www.ddw.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten