Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duurzaamheid speciaal thema op Heimtextil

Beurs Heimtextil zet breed in op duurzaamheid. Sprekers, een speciale route langs exposanten met ‘groene’ producten en een thema over upcycling zijn onderdeel van het thema.

Volgende week dinsdag begint in Frankfurt Heimtextil, de toonaangevende beurs voor interieur-, huishoud-, bed- en badtextiel. Hier wordt op meerdere manieren aandacht gegeven aan het thema duurzaamheid. Net als vorig jaar is tijdens de beurs de Green Directory te verkrijgen, een boekje met daarin alle (125) exposanten die duurzame productiemethoden gebruiken. Het is ook mogelijk om deze te downloaden. Tijdens de beurs is het mogelijk om op woensdag (13 januari)  en donderdag (14 januari) deel te nemen aan een tour langs een aantal exposanten die zijn opgenomen in de Green Directory.

Lezingen
In hal 8 is plaats voor Green Village. Hier zijn kennisbedrijven en certificerende organisaties aanwezig die zich specifiek richten op allerlei zaken rond duurzaamheid. In deze hal worden op woensdag en donderdag lezingen gehouden over zaken als duurzame productie en handel (fair trade), politieke ontwikkelingen rond duurzaamheid en informatie over duurzame bronnen als wol, linnen en cellulose.

Trendshow
In hal 4.2 zijn producten te zien die zijn geselecteerd voor de Young Creations Award: Upcycling. Dat zijn producten (of delen daarvan) die in principe zijn afgedankt en op zodanige manier worden hergebruikt dat er een hoogwaardiger product van kan worden gemaakt. In 6 zal op de trendshow is een installatie waarbij  er ‘inspiratieve synergie’ te zien zal zijn tussen duurzaamheid en interieur design.

NB: Heimtextil begint dit jaar een dag eerder dan gewoonlijk en start op dinsdag in plaats van woensdag. De beurs loopt van 12 t/m 15 januari.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten