Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duurzame producten op beurs Tendence

Ecostyle is een specifiek onderdeel van de beurs Tendence dat zich puur richt op duurzame producten. Naast producten biedt Ecostyle ook lezingen over trends en presentaties van exposanten.Ecostyle wordt gegorganiseerd door Messe Frankfurt en kun je zien als beurs-binnen-een-beurs en is een informatie- en handelsplatform voor bezoekers die zich willen oriënteren op duurzame producten. Onder het motto ‘design ontmoet duurzaamheid’ zullen exposanten producten tonen die – na selectie door een speciale commissie – zijn toegelaten. Het begrip duurzaam kan daarbij breed gehanteerd worden en heeft te maken met een efficiënt gebruik van materialen en energie tijdens de productie en een ‘positieve sociale en culturele impact’. Het betekent dat de producten gemaakt zijn onder goede sociale (werk)omstandigheden en ‘eerlijke’ handel. Het moet duidelijk hoe de producten gemaakt zijn en dat moet je kunnen uitleggen aan zowel de (detail)handel als aan consumenten.

Stijgende belangstelling
Ecostyle werd vorig jaar tijdens Tendence geïntroduceerd en krijgt nu een vervolg. Het speelt in op de behoefte dat gebruiksartikelen geen wegwerpproducten zijn, maar in bepaalde of in zeer hoge mate duurzaam van karakter zijn. Volgens de beursorganisatie is hiervoor een stijgende belangstelling, zowel bij de handel als bij consumenten. Naast de producten biedt Ecostyle ook lezingen en voordrachten, onder meer van exposanten.

Focus op de feestdagen
Ecostyle wordt tegelijkertijd gehouden met Tendence van 30 augustus tot en met 2 september in Frankfurt. Tendence is een beurs met een groot aantal verschillende producten, waaronder veel accessoires voor huis en tuin. Het richt zich met name op de verkopen in het najaar, met een focus op de feestdagen in december. Bezoekers van Ecostyle hoeven geen apart kaartje te kopen voor de beurs, een ticket voor Tendence is voldoende.

Meer informatie: www.tendence.messefrankfurt.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten