Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duurzame Woonbeurs: nieuwe beurs voor duurzaam inrichten

Op 5 en 6 oktober wordt in Amsterdam de Duurzame Woonbeurs gehouden. De beurs richt zich op consumenten die geïnteresseerd zijn in duurzaam inrichten en verbouwen en loopt parallel met de laatste twee dagen van de vt wonen & design beurs.

De Duurzame Woonbeurs wil het aanbod bundelen van bedrijven, merken, start-ups en ontwerpers die zich bezig houden met duurzame inrichting van het huis. Op de consumentenbeurs vindt de bezoeker informatie op het gebied van 'eco, circulair, 'groen', vintage design, bio-afbreekbare meubels en duurzame vloer- en wandafwerking', zo belooft de organisator. 'Je ontmoet er ontwerpers die de mooiste dingen maken met ‘afval’ en natuurlijk kun je er van alles kopen.'
 


Breed aanbod
Het aanbod op de beurs is breed: eco producten, 'upcycle' design, tweedehands producten en een aanbod van reparatie- en stoffeermogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse presentaties en kun je informatie krijgen over onder meer 'circulair huishouden'. De bedoeling is om niet alleen een aanbod bij elkaar te brengen van producten en diensten, maar ook om mensen bewust(er) te maken dat een duurzame inrichting een positieve impact heeft op het milieu, aldus organisator Machteld Rijnten. Want, zo stelt zij, op Europees niveau worden er jaarlijks 12 miljoen kasten, 3 miljoen keukens, 21 miljoen stoelen, 7,2 miljoen tafels en 18,4 miljoen matrassen afgedankt.


Locatie
De Duurzame Woonbeurs wil een platform zijn voor bedrijven, ontwerpers, instellingen en anderen die zich bezig houden met duurzaam inrichten. Onder meer Auping en Forbo nemen deel aan de beurs.
De beurs wordt gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam op 5 en 6 oktober. Dit zijn tevens de laatste twee dagen van de vt wonen & design beurs (voorheen Woonbeurs) die ook in Amsterdam wordt gehouden. Beide evenementen staan overigens volledig los van elkaar.

Meer informatie: www.duurzamewoonbeurs.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten