Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Easyfairs gaat beurzen corona-proof maken

Beursorganisator Easyfairs Nederland gaat events volgens de anderhalvemetersamenleving inrichten. Denk aan verruiming van de openingstijden, bredere gangpaden en time slots voor bezoekers.

Tot 1 september zijn vergunningsplichtige evenementen verboden en tot op heden heeft beursorganisator Easyfairs door het coronavirus al meer dan 30 events noodgedwongen moeten verplaatsen of annuleren. 'Easyfairs verwacht dat de anderhalvemetersamenleving voorlopig de norm blijft. Daarom gaan wij aan de slag om onze events op die manier in te richten', verklaart Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland. Die events, veelal beurzen, worden gehouden op eigen locaties zoals de Evenementenhal Gorinchem en Evenementenhal Hardenberg, maar ook elders.

Time slots voor bezoekers
Het bedrijf is nu bezig met het opstellen van verschillende protocollen waarin wordt vastgelegd hoe de beurzen op veilige manier kunnen worden gehouden. Daarbij wordt onder meer gedacht aan time slots waarbij bezoekers binnen een bepaalde tijd de mogelijkheid krijgen om de beurs te bezoeken. Een voorregistratie is daarbij noodzakelijk. Ook verruiming van de fysieke ruimte is mogelijk, denk aan bredere gangpaden en meer ruimte vrijmaken voor plekken waar veel bezoekers normaliter samenkomen.

Landelijke protocollen
Easyfairs is niet het enige bedrijf dat te maken heeft met beperkende maatregelen vanwege het coronavirus. Nederlandse brancheverenigingen voor evenementen hebben een protocol gemaakt voor zakelijke evenementen die volgens hen corona-proof kunnen worden gehouden. Zij pleiten voor een onderscheid tussen publieksevenementen en zakelijke evenementen zoals beurzen en congressen.

Update: Vandaag laat Easyfairs weten dat de Interieur Collectie Dagen 2020, gepland voor 13 t/m 15 september in Gorinchem, niet doorgaan en zijn verplaatst naar 31 januari t/m 2 februari 2021.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten