Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ecostyle: beurs voor ‘groene’ lifestyle en designproducten

Ecostyle is een (kleine) beurs die zich puur richt op producten die het etiket duurzaam dragen. De beurs loopt parallel met de (grote) beurs Tendence in Frankfurt.

Onder de paraplu van Tendence wordt tegelijkertijd (24 t/m 27 augustus) voor het eerst de kleine, specialistische beurs Ecostyle gehouden waarbij de naam al enigszins een richting aangeeft; het gaat hierbij om ‘duurzame’ producten. Dit etiket wordt breed geïnterpreteerd en exposanten die denken dat hun producten hiervoor in aanmerking komen, worden van tevoren streng beoordeeld op diverse criteria.

Strenge toelatingseisen
Producten moeten een minimale ecologische voetafdruk hebben, ze moeten een hoge productkwaliteit hebben, de producten moeten met zo weinig mogelijk materiaal en energie zijn vervaardigd en bovendien moeten de producten een ‘positieve sociale en culturele impact’ hebben. Hiermee wordt gedoeld op goede werkomstandigheden waaronder de producten zijn gefabriceerd, een ‘faire’ prijs en redelijke salarissen voor de makers. Tot slot moet er sprake zijn van transparantie: de producten en de manier waarop zij tot stand zijn gekomen, moeten zo worden gecommuniceerd dat inkopers en consumenten een verantwoorde keus kunnen maken dat de producten inderdaad duurzaam zijn.

Ecologische meubelen
Dat zijn nogal wat eisen en om te laten zien dat het de beursorganisatie menens is, zal een speciale commissie alle producten van te voren toetsen op genoemde criteria. Hoeveel producten er uiteindelijk zullen worden getoond, is nog afwachten. Kahla, fabrikant van porselein en Werkhaus, producent van ‘ecologische’ meubelen waren de eerste exposanten die werden toegelaten tot Ecostyle.
Ecostyle loopt parallel met Tendence, een enorme beurs met consumentengoederen die zich richt op de verkopen in het najaar en vooral de feestdagen.

Meer informatie: www.ecostyle.messefrankfurt.com
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten