Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ecostyle: beurs voor duurzame lifestyleproducten

Ecostyle is een nieuwe beurs die inspeelt op de vraag naar duurzame gebruiksgoederen voor alledaags gebruik. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met de grote consumentengoederenbeurs Tendence.

De vraag naar duurzame producten neemt toe en dat is de reden waarom Messe Frankfurt  de beurs Ecostyle organiseert. Het gaat hierbij volgens de organisatie om ‘groene’ lifestyle- en designproducten die onderverdeeld worden in een groot aantal segmenten. Dat zijn onder meer wonen & design, huishouden & tuin, vrije tijd & sport, techniek & communicatie, mode & accessoires, print & multimedia. Binnen deze segmenten gaat het om duurzame gebruiksgoederen voor het dagelijks leven. Ook productinnovaties zullen uitdrukkelijk aan bod komen.

Verplichte beoordeling producten 
Opvallend is dat een onafhankelijke jury de te tonen producten van tevoren zal beoordelen op het innovatieve of duurzame karakter. De jury zal zelfs een vetorecht hebben wat betekent dat exposanten dus niet zomaar een groen etiket op hun producten kunnen plakken. Door deze selectie wil de beursorganisatie er voor zorgen dat er sprake zal zijn van kwaliteit en geloofwaardigheid.

Parallel met Tendence
Tijdens Ecostyle zijn er diverse lezingen en workshops rond het thema duurzaamheid in de detailhandel. Naast orderplatform wil de beurs zich zo ook profileren als informatieplatform. De detailhandel is de belangrijkste doelgroep wat betreft de bezoekers. Ook richt de beurs zich op inkopers die hun assortiment willen uitbreiden met duurzame producten.
Ecostyle wordt gehouden van 24 t/m 26 augustus en loopt volledig parallel met Tendence. Dit is een grote beurs voor consumentengoederen die vooral gericht is op najaarsproducten.

Meer informatie: www.ecostyle.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten