Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Een droge vijver in de winkel

Boerhof Projectinrichters in Heeten heeft een vijver, inclusief looppad, laten aanleggen in de showroom. Vijver en pad zijn echter nep want gemaakt van geprint vinyl.Op de foto ziet het er levensecht uit, maar het is puur gezichtsbedrog; het water, de vissen, de waterplanten en de rand van de 'vijver' is gewoon vinyl. Of, zoals leverancier M4Four het betitelt, het is LV, Luxury Vinyl. Het beeld is in spiegelbeeld aan de onderkant van het homogeen pvc geprint met daar overheen een transparante toplaag waardoor het geheel goed zichtbaar is. De toplaag is stevig verlijmd op de laag eronder zodat er geen vocht in de vijver kan komen. Nat afnemen is dus geen probleem. Hoewel nep, laat Boerhof via social media weten: please, do not feed the fish.Geprinte stenen
Het geprinte materiaal komt van M4Four, specialist in het beprinten van kamerbrede vloeren op luxury vinyl. Naast verschillende 'vijvers'  voor diverse projecten, maakte het bedrijf onder meer ook een 'straatje' voor De Leyhoeve in Tilburg, een verzorgingstehuis voor dementerende ouderen. Het straatje zorgt voor oriëntatie en moet voorkomen dat de bewoners letterlijk van het pad afdwalen. Pad, put en gras er omheen vormen een geheel.
Zo stevig als de stenen in het echt zijn, zo solide is deze straat van de hoogste kwaliteit vinyl; een opbouw van vijf lagen met een keiharde toplaag.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten