Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Een matras hoeft niet perse wit te zijn

Matrassen zijn vrijwel altijd wit, crèmekleurig of een variant hierop. Maar het kan ook anders, zo laten verschillende deelnemers op de meubelbeurs IMM in Keulen weten.

Matrassen zijn bijna altijd wit van kleur of iets wat er op lijkt. De enige versiering zijn de stiksels en borduursels die vaak ook in wit zijn uitgevoerd. Soms heeft de bies aan de zijkant een kleurtje en dan houdt het wel op.
Bedden- en matrassenfabrikant Getha uit Maleisië ziet dat anders en toont op de beurs IMM (nog tot 20 januari in Keulen) een luxe uitgevoerd bed waarbij het bed volledig is uitgevoerd in donkerblauwe zachte stof (zie foto boven) of de tijk rijkelijk is versierd, zie de foto hieronder. Deze laatste matras, de Natural Royal, komt uit een collectie waarbij de producten volledig op wens van de klant worden gemaakt.

Power channels
De Italiaanse matrassenfabrikant Buoninfante kiest voor een totaal zwarte matras matras met bovenop een tijk die lijkt op de schakelingen van een printplaat. Op de foto hieronder het model X-Bio Carbon. In de tijk zit carbon verwerkt in het garen en dat heeft een antistatisch, antimagnetisch en thermoregulerend effect, volgens de fabrikant.
Het lijkt alsof er stroomdraden door de tijk gaan en bijna is dat ook zo, aldus de bijgeleverde documentatie. De statische elektriciteit in het lichaam wordt 'opgevangen' door de blauwe power channels in het midden en afgevoerd naar hoofd- en voeteneinde door de in de lengterichtung lopende 'draden' waar minder energie zit.

Bescherming tegen elektrosmog
Wanneer je het warm hebt, ga je zweten om de temperatuur te verlagen. Bij deze matras wordt 'een deel van het zweet gereduceerd voordat het er is', zo luidt de bijzondere verklaring. Deze X-Bio Carbon matras beschermt je tegen elektrosmog, voorkomt dat je gaat zweten en zorgt voor een stressloos bestaan omdat het verlichtend werkt op spierpijn en moeheid.

Mooiere huis
De matras behoort tot de collectie X-Bio, een serie 'bioactieve' matrassen. Bovenstaand exemplaar heeft blauw als opvallende kleur en carbon als bijzondere toevoeging en is ook verkrijgbaar in zwart met andere kleuren. Een 'rode' matras (X-Bio Coolmax) betekent onder meer dat mijten en geurtjes hier geen kans krijgen en dat je nooit gaat zweten. De X-Bio Wool (lichtblauw) zorgt voor echt absolute temperatuurcontrole en de hieronder afgebeelde X-Bio Copper (geel) zorgt dat je sneller fysiek herstelt en een mooiere huid krijgt.

Dubbel verfrissend
Buoninfante heeft ook witte matrassen met zo'n lijnenspel en kleuren. De X-Bio Ceramic (met rood als signaalkleur) bevat minerale oxiden en zorgt voor onder meer goede hydratatie en een stabiele lichaamstemperatuur. De tijk van de X-Bio Artic (lichtgroen) bevat micro organismen die een 'dubbel verfrissend effect' geven en zacht aanvoelt en tot slot is er de X-Bio Silicon (donkerder groen) die zorgt voor onder meer een 'ideaal vocht management' waardoor het lichaam fris en droog blijft. En het versterkt de botten. Aldus de uitgebreide toelichtingen.

Voor alle matrassen uit deze Bio-Active collectie geldt dat ze voorzien zijn van Coolmax, een ademende polyester stof en Airmesch, een soort 3D weefsel. Beide zitten direct onder de tijk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten