Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Een matras hoeft niet perse wit te zijn

Matrassen zijn vrijwel altijd wit. Maar het kan ook anders en zelfs zwart is een mogelijkheid, zo bleek op de vorige week gehouden Meubelbeurs Brussel.

 

 

Matrassen zien er van buiten grotendeels hetzelfde uit; ze zijn wit. Spierwit, gebroken wit, een beetje crème-achtig, maar eigenlijk is het altijd wit. Ook de motieven in de tijk zijn vaak wit en alleen een bies hier of daar heeft soms een andere kleur.
 


Vrouwen vinden het prachtig
Dat kan ook anders. Op de meubelbeurs in Brussel stond vorige week Van Cadsand met grijze matrassen. 'Onze huisstijl is in grijs, daarom doen wij het', vertelt directeur Paul van Cadsand. 'Vrouwen vinden het prachtig.' Hij is nog niet uitgesproken of er komt een vrouw de stand op met de vraag of ze een foto mag maken. 'Natuurlijk, ga uw gang.'
 


Black
Ook elders op de beurs – met opvallend veel bedden – blijken de matrassen niet overal wit te zijn. Er zijn zelfs zwarte matrassen, soms inclusief donkergrijze of zwarte stoffering. Zo staat het Franse Simmons te pronken met een volledig zwart/donkergrijs bed, niet voor niets Black genaamd.
 


Zwart en wit
De Turkse fabrikant YSR Bedding heeft meerdere stands en de kleur zwart komt regelmatig prominent naar voren. De boxspring 'Paris' heeft een zwarte bak, een zwarte matras met een geïntegreerde witte topper met zwarte bies en een pikzwart hoofdbord dat op de foto wat wegvalt vanwege de zwarte achtergrond.

 

 

Zwart en goud
Wie van opsmuk houdt, kan terecht bij artimobilya, ook uit Turkije. De stoffering is vrijwel volledig zwart en het houtwerk van hoofdbord, nachtkastjes en de pootjes is zwart met goud. Datzelfde geldt voor de kussens.

 


Opbergbed
Iets lichtere kleuren vinden wij bij het Nederlandse abc bedding. Het bed op de foto is een opbergbed, een variant die je in veel winkels niet vindt, maar op de Meubelbeurs Brussel bij meerdere exposanten was te vinden. Hierbij een versie waarbij de matras in de lengte omhoog gaat. In de breedte is ook mogelijk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten