Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Een tipi voor je hond of kat

De Britse webwinkel Made.com brengt een ligkussen op de markt voor huisdieren, zet er een tentje omheen, noemt dat een tipi en verzint erbij dat deze tent een verwijzing is naar het Woodstock festival, de moeder aller festivals dat gisteren exact 50 jaar geleden begon.
Woodstock wordt niet alleen geassocieerd met muziek, maar vooral met love & peace omdat het een culminatiepunt is van de toentertijd heersende hippiecultuur. 'Als ode aan het beroemdste festival in de Amerikaanse geschiedenis zorgt Made.com dat zelfs onze viervoeters hun innerlijke hippie kunnen omarmen met het nieuwe tipi bed voor huisdieren', kletst de webwinkel in een persbericht om het beestenbed te promoten.

In oktober vorig jaar introduceerde Made.com de eerste bedden voor huisdieren en dat was naar eigen zeggen een instant succes. Daarna volgden nog meer modellen en 'met stijlen van Bauhaus tot retro en van Nordic tot modern luxe hebben de meest chique honden en favoriete katten een ruime stijlvolle keuze – ongeacht hun interieur stijl.'

Denk niet dat de webwinkel, die zich steeds meer als designmerk probeert te presenteren, over een nacht ijs is gegaan om even een leuk honden- of kattenmandje te verzinnen. 'Het is voor ons heel interessant om voor huisdieren te ontwerpen omdat de designs en stijlen echt de vrijheid geven om iets opvallends te maken. De huisdieren tipi viert het beste van het festivalgevoel en is een geweldig eerbetoon aan het zomerseizoen', laat de design director van het bedrijf weten.

Ik ben benieuwd wat die Engelsen in de toekomst nog gaan bedenken. Een zweethut voor huisdieren die tot zichzelf willen komen? Een speciaal bed voor gebruik bij animal rebalancing?
Wellicht gaan anderen inhaken bij die gekte om de huisdieren als mensen te behandelen. Krijgen wij dan een cursus Reiki for dogs, genezende kracht door pootoplegging?

Het valt mij nog mee dat Made.com, dat in een mail de honden- en kattentipi aankondigt met Woefstock, er geen radioreclame tegenaan gooit met bijvoorbeeld een fragment van de lp Mad Dogs and Englishmen (1970) van Joe Cocker. Of een nummer van de Bonzo Dog Doo-Dah Band.
Of speciaal voor Nederland het nummer Sure he's a cat van The Cats (1967), de grondleggers van de palingsound. In die tijd hadden ook de mannen in Volendam allemaal lang haar. Ze droegen geen bloemetjes in hun haar, maar zetten ze spreekwoordelijk wel graag buiten.

En nu? Jan Smit heeft sinds de tijd dat hij nog Jantje heette altijd een net kapsel gehad en blijkt van dieren te houden zoals hij dat bezingt in 'Mijn beste vriend'.
'k zag je huilen van verdriet toen ik je vond,
'k nam je mee naar huis lieve hond,
nu zijn wij altijd samen, wij tweetjes, jij en ik,
tweetjes, jij en ik, want jij bent mijn beste vriend.

Ik geef toe: tekstueel niet hoogstaand, maar Jan zal vast een goed bed voor zijn viervoeter hebben.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten