Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eerste editie beurs Decosit klein, maar smaakt naar meer

De eerste editie van meubel- en interieurstoffenbeurs Decosit is volgens de organisatie geslaagd. Het moet de opstart worden naar een volwaardig evenement volgend jaar.
 


De beurs Decosit, op 10 en 11 september in Brussel gehouden, is volgens Kris Vermoesen, product manager Textiel bij Fedustria, goed ontvangen door zowel exposanten als bezoekers. Fedustria, de Belgische federatie voor de textiel-, hout- en meubelindustrie, was organisator van de beurs. Hoewel de beurs slechts zestien exposanten telde en 300 bezoekers trok, kwam bijna 70% van het bezoek uit het buitenland. Vermoesen concludeert dan ook tevreden: 'Met Decosit stimuleren we vooral de internationale contacten.'

Nieuwe organisator
Reden van de geringe omvang van de beurs is dat organisator Easyfairs in mei besloot om de beurs – die ieder jaar in september werd gehouden onder de naam MoOD – niet meer te organiseren. Het betekende dat (Belgische) fabrikanten ineens geen podium meer hadden om zich presenteren en een aantal van hen vroeg Fedustria om op korte termijn iets te organiseren. Dat is dus gelukt en de beurs ging in afgeslankte vorm toch van start onder de naam Decosit.

Nieuwe beurs, oude naam
Hiermee is de beurs weer terug bij haar roots want in 1979 werd in Brussel de eerste editie gehouden van een beurs die als platform en promotiemiddel moest dienen voor de Belgische textielindustrie. De beurs ging van start onder de naam – let wel: Decosit. Dit omdat de Belgische bedrijven toen vooral sterk waren in de productie van meubelstoffen. In 2009 werd de beurs omgedoopt tot MoOD, maar nu deze niet meer bestaat is het dus weer Decosit.

Vooruitzichten
De editie van dit jaar moest op stel en sprong worden georganiseerd en zou op voorhand een geringe omvang hebben. Voor 2020 zijn de ambities hoger en volgens Vermoesen is het de bedoeling 'om Decosit opnieuw tot referentie te maken binnen de meubel- en decoratiestoffenwereld, en dit georganiseerd door en voor professionals uit de sector.' De beurs zal plaatsvinden op 8 en 9 september 2020.

Meer informatie: www.decosit.eu

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten