Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eerste winkel van formule Casa in Utrecht

Op 1 juni opent in winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht de eerste winkel van de woonwinkelformule Casa. Nog dit jaar zullen 50 winkels worden geopend, allemaal in voormalige panden waar eerst Xenos zat.Casa is een al jaren bestaande winkelformule van de familie Blokker. Deze is ook eigenaar van Xenos en totaal 110 winkels hiervan zullen worden getransformeerd tot Casa-filiaal. Vijftig daarvan zullen al dit jaar open gaan en de winkel in Utrecht is de eerste. 'Casa heeft naar eigen zeggen de 'ambitie om van elk huis een heerlijke thuis te maken' en is actief in acht Europese landen waar nu dus Nederland bijkomt. Het verkoopt 'feel good products voor in en om het huis' en opereert qua prijs in het lagere middensegment.

Blokker in verval
De uitrol van 50 winkels in krap een half jaar tijd is mogelijk doordat hiervoor winkels van Xenos worden gebruikt. Totaal 110 van de 160 winkels  van Xenos zullen plaatsmaken voor Casa. Zowel Xenos als Casa zijn in handen van de familie Blokker, lees: Ab Blokker en Els Blokker, de weduwe van voormalig topman Jaap Blokker.
Met de winkelketen Blokker gaat het al een paar jaar niet zo goed en sinds mei 2017 is Blokker Holding grotendeels ontmanteld. Zo werden eerder Intertoys, Bart Smit en Leen Bakker verkocht en sloten een groot aantal fililalen van Marskramer. Ook in het bestand van Blokker winkels is sterk genaneerd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten