Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eigen tv programma voor tijdschrift vt wonen

Op 28 september start een eigen woonprogramma van vt wonen op SBS6. Stylisten van het blad geven in het programma hun visie op de inrichting van het huis.

 

De mogelijkheid voor een eigen tvprogramma hing al langere tijd in de lucht omdat uitgeverij Sanoma grootaandeelhouder is van SBS Broadcasting, samen met John de Mol die een minderheidsbelang heeft. De Mol heeft veel televisie ervaring, Sanoma een sterke titel en waarom zo je dat niet commercieel uitbuiten? In het programma helpen stylisten van het blad stellen met verschillende visies op hun inrichting om hun woning zo in te richten ‘dat ze er weer verliefd op worden’, zo meldt Villa Media.

Blad als uithangbord
Er komen tien afleveringen van het programma en de eerste uitzending is op 28 september. Presentator is Viktor Brand. Volgens Carlein Kieboom, hoofdredacteur van vtwonen, is het blad ‘smaakmaker en stijlmeester op het gebied van wonen’ en past het tvprogramma prima bij het blad. Als het aan haar ligt, komt vt wonen het hele jaar op tv. Al langer wordt het blad gebruikt als uithangbord voor veel meer en zo is er de vtwonen shop, een huiscollectie, de site vtwonen.nl, apps, een catalogus, is het actief op social media en is vt wonen - net als de andere woonbladen van Sanoma - prominent aanwezig op de Woonbeurs die eind september van start gaat.

Kookprogramma Libelle
Naast vtwonen krijgen ook de Sanoma-bladen Libelle en AutoWeek een eigen programma op SBS6. Vanaf 15 september wordt iedere werkdag het kookprogramma ‘Libelle en Claartjes Keuken’ uitgezonden. Het gaat om een programma van zeven minuten waarin kok Claartje Lindhout - een bekende voor Libelle lezeressen - één of twee gerechten kookt. De recepten staan die week ook in het weekblad en op Libelle.nl.
AutoWeek is het derde blad van Sanoma dat een eigen tvprogramma krijgt. AutoWeek BigBoys wordt ene prorgramma met onder meer autotesten, interviews en korte documentaires. Daarvan volgen acht afleveringen, misschien meer. Op de site zijn al een paar proefafleveringen te zien.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten