Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Einde nabij voor Duitse bibliotheekspecialist Paschen

De Duitse meubelfabrikant Paschen, gespecialiseerd in bibliotheken, gaat vrijwel zeker failliet. De afgelopen maanden werkte het bedrijf aan een saneringsplan en werd er gezocht naar een investeerder, maar beide zijn niet gelukt.
 


De teloorgang van Paschen was al een tijdje gaande. Begin 2015 stapte de familie Paschen uit de firma en werd voorzichtig begonnen met een herstructurering onder een nieuwe leiding. Dat leek enig soelaas te bieden en begin dit jaar stond de bibliotheekspecialist op de meubelbeurs IMM in Keulen. In mei bleken de zaken er echter niet goed voor te staan en vroeg Paschen een ‘afhandeling in eigen beheer’ aan. Hierbij krijgt een bedrijf enige tijd om zelf orde op zaken te stellen, zonder een externe curator. Tot voor kort leek het erop dat het bedrijf een nieuwe investeerder zou vinden en per 1 augustus zou er dan een herstart plaatsvinden. Die gaat dus niet door en dat betekent vrijwel zeker een faillissement.

Lange historie
Paschen werd opgericht in 1883 als producent van fineer voor sigarendozen. In de jaren twintig werd gestart met de productie van kleinmeubelen en in de jaren zestig kwamen daar wandmeubels bij. Dat was ook de tijd dat Paschen zich ontwikkelde tot specialist in bibliotheken. In de jaren daarna werd het ‘concept’ bibliotheek als afzonderlijk meubelstuk verder uitgebouwd. Hiermee wist Paschen zich als specialist te positioneren in het hogere segment met een internationale afzet. Vooral de laatste jaren ging het minder en ondanks investeringen in vernieuwingen lijkt het doek gevallen voor de fabrikant uit Wadersloh. Er werkten 90 mensen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten