Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Einde opleiding voor de parketbranche

De opleiding tot parketteur stopt. Het ROC Midden Nederland, dat de opleiding verzorgt, houdt er in 2016 mee op. Huidige leerlingen kunnen hun opleiding afmaken.

De opleiding trok al jaren weinig belangstelling en om door te kunnen gaan was het noodzakelijk om komende schooljaar te kunnen starten met minimaal 12 nieuwe leerlingen. Dat aantal bleek niet haalbaar waardoor is besloten om de stekker er uit te trekken. Leerlingen die al een jaar van de tweejarige opleiding hebben gevolgd, kunnen deze afmaken en ook leerlingen die zich net aangemeld hadden kunnen ondanks de voorgenomen sluiting in het nieuwe schooljaar beginnen met de opleiding.

Samenwerking
De tweejarige opleiding tot parketteur wordt gegeven volgens de BBL-regeling van het ‘werkend leren’ waarbij leerlingen naast hun baan per week een middag en een avond gebruiken voor de opleiding. Vanwege de centrale ligging wordt de opleiding georganiseerd in Nieuwegein door het ROC Midden Nederland. Dit is samenwerking met de  brancheorganisaties VPL en INretail en andere partijen in de branche zoals het Gilde van Parketteurs, Stichting WoonWerk, Platform Parketbranche en Parketgroep Nederland. Marjan Spronk van InRetail noemt het ‘jammer’ dat deze specifieke beroepsopleiding wordt opgeheven. ‘We hopen dat er in de toekomst mogelijkheden zijn om het vakmanschap in de parketbranche, dat Nederland zo nodig heeft, te voorzien van een passende scholing.’
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten