Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Einde voor meubelfabriek De Zetel

De Belgische zitmeubelfabrikant De Zetel stopt ermee. Redenen zijn een jarenlange dalende omzet, aanhoudende verliescijfers en de precaire financiële situatie van de onderneming.


Met de dreigende definitieve sluiting van dre frabriek in Ardooie verliezen 51 mensen hun baan. De Zetel is naar eigen zeggen de laatste houten stoelenfabrikant in de Benelux en 'daarmee een unicum op de markt'. De vraag naar dure kwalitatieve houten meubelen loopt sinds 2000 terug er is aanhoudende concurrentie van lagelonenlanden, zo laat de directie in een verklaring weten. De laste tijd moest er regelmatig arbeidstijdverkorting worden aangevraagd en de sluiting van de fabriek komt dan ook niet als een verrassing.
 

Designprijs
De Zetel werd in 1923 opgericht en maakte naam met stoelen voor keuken en kerk. Met name van 1960 tot 1980 groeit het bedrijf sterk. De meubelfabrikant profileert zich met tijdloos design, duurzaam ondernemen en comfortabel zitcomfort. Er werd de laatste jaren veel geïnvesteerd in een duurzaam productieproces en contact gezocht met externe ontwerpers. Begin dit jaar kreeg het bedrijf een Henry van der Velde Company Gold Award, een gekende designprijs in België.
Zusterbedrijf Eurochair, dat zich richt op meubilair voor horeca, projecten en de zorgsector, staat buiten het waarschijnlijke faillissment.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten