Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindelijk winst voor Jysk Nederland

Jysk Nederland boekte in het afgelopen boekjaar een operationeel bedrijfsresultaat (EBIT) van 0,3 miljoen op een omzet van 89,7 miljoen. Jysk heeft 84 vestigingen in ons land.

Kijkend naar de cijfers over 2015/16 spreekt Jysk over ‘de beste bedrijfsresultaten ooit’. Jysk is sinds 2006 actief in Nederland en wist tot het afgelopen boekjaar nooit winst te boeken. Volgens countrymanager Frank Christant weten consumenten steeds vaker hun weg naar de winkel te vinden. ‘Na een trage start in de Nederlandse markt zijn we gaan accelereren en worden we steeds meer een belangrijke speler in de markt.’ De verkoop steeg vooral binnen categorieën matrassen en (tuin)meubilair.

Intrede op Belgische markt
De Deense discounter opende in 2006 de eerste winkel in Nederland en beschikt nu over 84 vestigingen. Dat aantal moet op termijn doorgroeien naar 110 tot 120 winkels. Voor het komende boekjaar, dat loopt van september tot en met augustus, staan acht winkelopeningen gepland. Komend jaar wil Jysk ook de Belgische markt betreden wat gedaan zal worden vanuit Nederland. In België ziet de retailer ruimte voor vijftig vestigingen.

Internationale expansie
Het totale concern groeit internationaal in rap tempo. Dit jaar werden de eerste vestigingen geopend in onder meer Portugal, Malta, Georgië en Wit-Rusland. Jysk is inmiddels in 45 landen actief met zo'n 3400 winkels en is goed voor een omzet van 3,12 miljard euro. De totale EBIT van de Jysk-groep kwam uit op 422 miljoen euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten