Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindeloze houten trap op London Design Festival

Tijdens het London Design Festival zal een houten trap te zien zijn die lijkt op de ‘eindeloze trap’ van Escher. De trap is een initiatief van de Amerikaanse loofhoutindustrie.

De eindeloze trap bestaat uit twintig in elkaar grijpende trappen gemaakt van Amerikaans tulpenboomhout. Het hout bestaat uit kruislings op elkaar gelijmde lamellen. De bedenker van de trap is Alex de Rijke van dRMM Architects uit Londen. De Rijke stelt dat ‘hout het beton is van de 21e eeuw’. Het voor de trappen gebruikte kruislaaghout kan worden gebruikt voor wand-, vloer- en dakpanelen en De Rijke paste dit systeem al eerste toe in enkele projecten in Engeland

Oersterk materiaal
De trap die tijdens het London Design Festival wordt getoond, is gesponsord door de  American Hardwood Export Council (AHEC) die hiermee Amerikaans tulpenboomhout promoot. Volgens deze organisatie heeft dit hout betere sterkte-eigenschappen dan vuren dat ook vaak wordt gebruikt als kruislaaghout.

Eindeloze trap Escher
De eindeloze (onmogelijke, oneindige) trap komt te staan voor St Paul’s Cathedral. Bezoekers die de trap beklimmen hebben uitzicht op de Thames, de Millennium Bridge en het Tate Modern museum. Het ontwerp van de trap lijkt veel op tekeningen van Escher die ’onmogelijke trappen’ tekende waarbij je eindeloos kunt stijgen én dalen. Het London Design Festival is een jaarlijks evenement waarbij Londen zich profileert als designstad. Het duurt van 14 t/m 22 september.

Meer informatie: www.londondesignfestival.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten