Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindexamenexpositie HMC in Amsterdam en Rotterdam

Begin juli is de jaarlijkse eindexamenexpositie van leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Belangstellenden kunnen kennis nemen van de creaties waarmee zij hun opleiding afronden.


Tafel van Bram Schoenmakers. Geheel links het lucifesdoosje op ware grootte.

Zowel in Amsterdam als Rotterdam zijn er twee dagen waarop geïnteresseerden de eindexamenexpositie kunnen bekijken. In Rotterdam is dat op 4 en 5 juli en in Amsterdam op 11 en 12 juli. Het ‘aanbod’ is breed en weerspiegelt de inhoud van de diverse opleidingen zoals meubelmaker, interieurbouwer, interieuradviseur, creatief vakman hout, creatief vakman textiel/leer en scheepsinterieurbouwer.

Boot en mobiel huis
Eva Camfferman maakte een houten catamaran (boot met 2 rompen) en Esmee Gonlag, die de opleiding interieuradviseur afrondde, ontwierp een Tiny House. Dat is een klein huisje van 18m2 dat mobiel is. Zij heeft inmiddels iemand gevonden die haar idee wil uitwerken en na realisering hiervan een rondreis door Europa wil gaan maken.

Lucifertafel
Bram Schoenmakers is op de eindexamenexpositie aanwezig met een lucifertafel. Hij gebruikte lucifers van het bekende merk Zwaluw om was te smelten tijdens een meubelrestauratie en dat bracht hem op het idee om een salontafel te maken waarvan het tafelblad is ingelegd met fineer. Het resultaat? Een luciferdoos-tafel XXXL, compleet met ‘lucifers’ van massief essenhout als poten.

Poten van Erasmusbrug
Daan van Weelden construeerde van het materiaal Hi-Macs een kast waarvan de poten de vorm hebben van de pylonen van de Rotterdamse Erasmusbrug. In het blad is de kaart van Rotterdam gegraveerd. Hi-Macs is sterk, duurzaam, vervormbaar, naadloos en daardoor onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Naast deze nieuw ontworpen meubels zijn er gerestaureerde meubels, hoeden en tassen te zien. Dat laatste als uitvloeisel van de opleiding creatief vakman.

Openingsdagen & -tijden
De eindexamenexpositie in Rotterdam is voor publiek geopend op 4 juli van 15.00 tot 21.00 uur en 5 juli van 13.00 tot 17.00 uur. Op 4 juli wordt de Expo om 15.00 uur officieel geopend door beeldhouwer Joep van Lieshout. In Amsterdam is de expositie voor publiek geopend op 11 juli en 12 juli van 15.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie: www.hmcollege.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten