Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindexamenexpositie leerlingen HMC

Traditiegetrouw houden het HMC Amsterdam en het HMC Rotterdam aan het eind van het schooljaar hun jaarlijkse eindexamenexpositie. Deze zijn respectievelijk op 1 en 2 juli en 15 en 16 juli vrij toegankelijk.

Bezoekers kunnen tijdens deze dagen kennismaken met het vakmanschap en de creativiteit van de leerlingen. Voor de richting meubelmaken/-ontwerpen zijn er dit jaar opvallend veel zelfgecreëerde meubels. Zo is er een eetkamertafel gemaakt in de vorm van Nederland waarbij iedere provincie uit een andere houtsoort bestaat en een vlinderstoel die deels machinaal en deels ambachtelijk is gemaakt. Peter Jan Beelen maakte een minibar in de vorm van een contrabas van massief esdoorn (zie foto).

Speedboot
Verschillende leerlingen maakten het ontwerp voor een interieurinrichting, zoals een voormalige oude boerderij in Zevenhuizen waarin een zorgboerderij voor autistische kinderen is gerealiseerd. Of een kantoor in Gouda waar een nieuwe formule tussen werken en ontspannen is toegepast in het ontwerp van de inrichting. Er zijn ook liefst negen boten te bewonderen, waaronder een speedboot met een klassiek Italiaans uiterlijk.

Relatiedagen
De eindexamenexpositie in Amsterdam is voor publiek geopend op 1 en 2 juli van 15.00 -21.00 uur. De officiële opening wordt gehouden op de relatiedag op 30 juni van 16.00 - 20.00 uur en wordt om 16.00 uur verricht door Jeroen Junte, designcriticus en columnist van de Volkskrant. In Rotterdam is de eindexamenexpositie voor publiek geopend op 15 en 16 juli van 13.00 - 17.00 uur. Op 15 juli wordt de feestelijke opening om 13.00 uur, gecombineerd met het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw. Dat wordt gedaan door ontwerper Richard Hutten, INretail-directeur Jan Dirk van der Zee en CBM-directeur Kees Hoogendijk.

Meer informatie: www.hmcollege.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten