Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Engelse meubelretailer DFS opent eerste winkel in Nederland

Op 1 november opent op woonboulevard Cruquius een winkel van DFS, naar eigen zeggen de grootste meubelretailer in Engeland. Als voorproefje is alvast de webshop geopend.

Nederland is het eerste land buiten het Verenigd Koninkrijk waar DFS voet aan wal zet. De retailer ziet kansen voor uitbreiding en de winkel in Cruquius is de eerste aanzet daartoe. Deze wordt in eigen beheer gehouden, van franchise is geen sprake. DFS stond ooit voor Direct Furniture Supplies en afficheert zich als ‘British Leading Upholstery Specialist’. Het bedrijf heeft ruim 100 winkels in Engeland en 3 in Ierland. In Engeland levert DFS naast banken en fauteuils ook bedden, matrassen, kasten en tafels in verschillenden stijlen. De hoofdmoot bestaat uit gestoffeerde meubelen.

Nederlandstalige website
Inmiddels is een Nederlandstalige website actief waarop banken, stoelen en slaapbanken kunnen worden besteld. DFS, met als pay off  ‘Making everyday more comfortable’, werd opgericht in1969, was lange tijd in particuliere handen, was een tijdje een beursgenoteerd bedrijf en in nu in handen van de investeerder Advent International. In het boekjaar augustus 2013 – augustus 2014 steeg de bruto-omzet van 804,3 miljoen pond (1,02 miljard euro) naar 827 miljoen pond (1,05 miljard euro).
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten