Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Entreemat zorgt voor geringe voetafdruk

Entreemattenproducent Rinos ontwikkelde schoonlooptapijt dat meer vocht absorbeert waardoor de afdruk van schoenzolen wordt verkleind. Het tapijt is in meerdere kleuren verkrijgbaar zodat het goed kan worden gecombineerd met de omgeving.


Een belangrijke functie van een entreemat is het vochtabsorberend vermogen. Want nattigheid geeft, vooral in combinatie met vuil, een niet gewenste voetafdruk op de vloer en hoe meer vocht de mat opneemt, hoe 'schoner' de vloer achter de mat. Entreemattenproducent Rinos benadrukt dat laatste en gaat nog een stapje verder; het gaat niet zozeer om de vraag hoeveel vocht een mat kan opnemen, maar om de vraag hoe droog wordt een voetzool nadat iemand over de mat is gelopen?

Kort contactmoment
Om dit te onderzoeken werd de hulp ingeroepen van de Saxion Hogeschool in Enschede waarbij niet alleen werd gekeken naar specifieke producteigenschappen, maar ook naar de manier waarop mensen een gebouw binnentreden. 'Thuis veeg je je voeten of doe je je schoenen uit, maar mensen die een kantoor, ziekenhuis, school of ander openbaar gebouw binnenstappen lopen meestal gewoon door', zegt Arnout Appelo, marketing director bij Rinos. 'Er is dus maar een kort contactmoment en ook de snelheid waarmee men loopt, is van invloed. Het geheel heeft een eigen dynamiek.' Het onderzoek leidde uiteindelijk tot Moss, schoonlooptapijt dat door een bijzondere poolconstructie volgens Rinos 'driemaal meer vocht aanzuigt tijdens de eerste stappen.'

Meer dan alleen grijs
Tegelijkertijd werd gekeken naar de omringende ruimte waarin entreematten liggen want 'de vloer erachter' kan heel verschillend terwijl de meeste inloopmatten grijs, donkergrijs of een tussenkleur hiervan zijn. Na trendonderzoek door een styliste werd een collectie ontwikkeld met tien unikleuren, drie gevlokte en drie gemarmerde dessins. Hierdoor kan een entreemat worden gekozen die past bij de vloer en inrichting van het gebouw. Het idee en de uitwerking is gebombardeerd tot het concept 'Matching al floors' waarbij Moss de collectienaam is waaronder het product wordt vermarkt.
 


Handzame stalenbox
De Moss collectie beleefde haar introductie tijdens de beurs Domotex, begin januari in Hannover. Daar werden de stalen getoond op een tafel waarop de verschillende stalen te zien zijn, zie foto. Voor klanten wordt momenteel gewerkt aan een handzame versie van een box met daarin stalen en afbeeldingen van diverse vloeren zodat gekeken kan worden wat goed bij elkaar zou kunnen passen.

Kijk hier voor een filmpje over de werking van de Moss schoonloopmat.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten