Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Entreematten van gerecyclede vliegtuigbanden op Schiphol

Storax levert rubber entreematten die gemaakt zijn van oude vliegtuigbanden. De matten hebben een zeer lange levensduur en zijn in principe vrijwel eindeloos recyclebaar.

Wie een dezer dagen via Schiphol met vakantie gaat, loopt wellicht over oude vliegtuigbanden. Op de luchthaven liggen bij de gerenoveerde parkeergarages entreematten die gemaakt zijn van gerecyclede vliegtuigbanden, geleverd door het Zwijndrechtse bedrijf Storax. De banden zijn in repen versneden en gevat in een aluminium profiel. De Entrada Eco, zoals de mat heet, gaat volgens Storax 15 tot 30 jaar mee.

Cradle to cradle
De mat kan aan het eind van de levenscyclus weer makkelijk uit elkaar worden gehaald door rubber en aluminium van elkaar te scheiden waardoor er weer grondstof is voor een nieuwe entreemat. In principe is dit dus een volledig cradle to cradle product en is door de recycling de cirkel weer rond. De vliegtuigband die meerdere keren landde op het vliegveld, houdt nu het vliegveld schoon in zijn tweede leven als entreemat.

Tegels van gerecyclede vrachtwagenbanden
Storax, leverancier van allerlei aluminium bouwproducten levert al jaren matten aan Schiphol en krijgt nu dus in positieve zin een soort koekje van eigen deeg. Volgens productmanager Jelle Koopmans van Storax is de eco mat goedkoper dan een versie met ‘vers’ rubber. ‘Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en wij hebben de prijs bewust ook laag gehouden. Het systeem hebben wij al jaren en nu dus ook van gerecycled materiaal.’ Naast de entreematten voor het grove vuil levert Storax ook Tire Tiles voor de droogzone. Dat zijn tegels van gerecyclede banden van vrachtwagens.

Meer informatie: www.storax.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten