Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Erop of eronder

Vanavond gaat het gebeuren: Nederland - Duitsland. Oranje tegen zwart-rood-geel. Hoewel de Duitsers altijd in wit spelen. Leveranciers en winkeliers die ‘iets met oranje’ doen hopen op winst. Ook voor henzelf.

Meest actief met alle gedoe rond Oranje is de stichting Woonwerk. Er is een EK-pool met een kleine 1000 deelnemers, per 50 deelnemers wordt een kratstoel (past op een krat bier) verloot, dozen met oranje slippers worden gratis per 100 paar uitgedeeld en per wedstrijd gaan er 50 USB-sticks de deur uit bij een goede winst- of verliesvoorspelling. Bijzonder is het filmpje waarbij spelsituaties na iedere wedstrijd worden nagespeeld door bewegende USB-mannetjes, waarbij USB staat voor Uitzonderlijk Stabiele Basisspeler. Op de Facebookpagina van Woonwerk wordt per dag alles
bijgehouden. 
Zie http://www.facebook.com/woonwerk

Rood, wit, blauw 
Detaillist de Spannevogel in Ruurlo heeft rood-wit-blauwe gordijnen met een oranje voile in de winkel hangen, gemaakt door Waagemans Gordijnen. Tot nu toe zijn de reacties lauw, zo laat  bedrijfsleider Michiel Peters van de Spannevogel weten. ‘Maar dat kan veranderen, zeker als we winnen.’ Dat hoopt ook stoffeerder Gerard Broekhuis uit Zutphen. Hij maakte een fraaie poef in de nationale kleuren en probeert deze via internet te verkopen.  

Oranje sausje
Christel Bragt, directeur van verfmerk Amazona, kocht een oude stoel in de  kringloopwinkel, voorzag deze van een aparte ‘oranje’ verf en werkte het af met een speciale was, uiteraard van eigen makelij. Daarna liet ze een stoffeerder de stoel opnieuw bekleden in knallend rood, wit en blauw. 

Bobo's en VIPS
Leverancier Forest profileert zich met een wit product, maar gooit er een oranje sausje overheen. Het bedrijf leverde voor de VIP ruimte in het voetbalstadion van Warschau de Forest Shuffle, een gemotoriseerde gordijnrails. Mocht Nederland doordringen tot de kwartfinales dan zullen ook Nederlandse bobo’s kennis kunnen maken met dit systeem waarmee je automatisch de gordijnen kunt openen en sluiten.

Goedkoper kan niet
Soms kun je op een eenvoudige manier inspelen op die oranjegekte. Op de site van Woonwerk (zie boven) staat: ‘Het oranje van Kwantum zoekt een echte aanvoerder’. Het betreft een vacature voor vestigingsmanager van het Kwantum filiaal in Goes. (Voor degenen die niet meteen de associatie maken: oranje is de huiskleur van Kwantum).
Het kan nog simpeler. De site van AaBe, leverancier van dekens en plaids, is voorzien van een oranje achtergrondkleur. Dat is in een paar muisklikken geregeld. Bovenaan staat in grote letters: Wij wensen onze sporters deze zomer veel succes. Da’s 1 regel en daarmee pak je het EK Voetbal en de Olympische Spelen in een keer. Actueel tot en met 12 augustus. 
Zie: http://www.aabe.nl/

Update: de vacature van Kwantum is inmiddels verdwenen van de site van Woonwerk. De aanvoerder is dus gevonden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten