Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Euretco heet voortaan EK

Retailorganisatie Euretco, onderdeel van de EK/servicegroup, heet voortaan EK met als ondertitel retail in motion. Het is onderdeel van een strategie om 'beter te kunnen inspelen veranderingen in de markt.'

Retailorganisatie Euretco was sinds april 2015 onderdeel van EK servicegroup, een grote Duitse inkooporganisatie waarbij zo'n 4.200 retailers uit Duitsland, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk zijn aangesloten. Deze gaan nu allen verder onder de gezamenlijke naam EK. Door onder een naam op te treden zegt EK sterker te staan in het veranderende retaillandschap, mede daarom wordt in het logo de pay off retail in motion toegevoegd. Door zich als grote speler te presenteren wil EK een sterkere onderhandelingspositie verwerven, lees: goedkoper kunnen inkopen, de core business van het bedrijf.

Historie
Euretco, waarvan de wortels in 1918 liggen met de oprichting van de Manufacturiers Vereniging Nederland, werkt samen met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers, goed voor 2.200 winkels. Euretco, vanaf nu EK Netherlands geheten, houdt zich bezig met inkoop, franchise, groothandelsactiviteiten en financiƫle dienstverlening voor aangesloten retailers. Bekende formules in het 'woonsegment' zijn onder andere Topform, Slaapkenner en Decorette. Ook de winkels van Hubo, Intersport en boekhandelsketen Blz. vallen onder EK.

Meer informatie: www.euretco.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten