Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Euretco overgenomen door Duitse EK servicegroup

De Duitse retailorganisatie EK servicegroup heeft 75% van de aandelen van Euretco overgenomen. Door de overname ‘ontstaat een nieuw en invloedrijk retailserviceplatform op Europees niveau’, aldus een vandaag verspreid persbericht.

EK servicegroup neemt de Euretco-aandelen over van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners en de managementaandeelhouders van Euretco. De overige 25% van de aandelen blijven in handen van Stichting Administratiekantoor Intres. (Intres was de retailorganisatie die in 2012 werd overgenomen door Euretco). Euretco is actief in mode, wonen, sport, media en doe-het-zelf, EK servicegroup richt zich op de branches speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en woonaccessoires. Bij elkaar vertegenwoordigen de beide organisaties 4.100 aangesloten zelfstandig retailers, met een inkoopomzet van een € 2,2 miljard euro en een (indicatieve) consumentenomzet van € 6,3 miljard. Op termijn zal de nieuwe combinatie een coöperatieve structuur krijgen.

Aansluiting internationale ontwikkelingen
Door de krachtenbundeling denken beide organisaties beter weerstand te kunnen bieden tegen de toenemende concurrentiedruk binnen de non-foodretail. Synergie- en kennisuitwisseling op het gebied van online activiteiten, IT, kengetallen management en andere schaalvoordelen moeten zorgen voor verbetering van de efficiency en nieuwe investeringen mogelijk maken. Hierdoor en omdat de nieuwe organisatie in meerdere Europese landen actief is, denkt de directie beter aansluiting te kunnen vinden bij huidige en toekomstige internationale retailontwikkelingen, ze stelt Franz-Josef Hasebrink, voorzitter van de Raad van Bestuur van EK servicegroup. Hij verwoordt de dynamiek binnen speciaalzaken in Europa met de slogan ‘Internationaal denken, regionaal handelen.’

Geen verandering voor retailers
De bij Euretco aangesloten retailers zullen vooralsnog weinig merken van de overname. Deze heeft in eerste instantie ook geen gevolgen voor de personele bezetting. Euretco blijft onder eigen naam haar activiteiten voortzetten en het kantoor blijft in Hoevelaken. Ook het dagelijks bestuur en management van Euretco zullen onder leiding van directievoorzitter Harry Bruijniks ongewijzigd blijven.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten