Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Euretco topman wil Decorette in de bouwmarkt

Harry Bruijniks, directievoorzitter van Euretco ziet ruimte voor Decorette ‘in een bouwmarkt’. Daarmee doelt hij op Hubo of Multimate, formules die Euretco recent inlijfde.

Vorige maand nam retailorganisatie Euretco de franchiseorganisatie DGN retail over met de formules, Hubo, Multimate en Fixet. De laatste formule werd met de overname opgeheven en de hierbij aangesloten ondernemers sloten zich aan bij Hubo of Multimate. Hiermee heeft Euretco nu voor het eerst toegang tot de doe-het-zelf markt en directievoorzitter Harry Bruijniks denkt dat er sprake kan zijn van synergie tussen de nieuw verworven formules en bestaande winkels waar Euretco zaken mee doet. Zo ziet hij ‘best mogelijkheden voor Decorette, bijvoorbeeld als shop-in-shop in een bouwmarkt’, zo laat hij weten in de decemberuitgave van het vakblad Mix.

Concurrentie
Bruijniks beseft dat het de laatste jaren niet goed ging met de dhz-markt (de reden waarom DGN zich liet overnemen door Euretco) en ook winkeliers in de woonbranche kregen zware klappen. Desondanks, of juist daarom, denkt hij dat er mogelijkheden zijn voor een bepaalde vorm van samenwerking tussen Decorette en bij Euretco aangesloten meubelzaken met de onlangs verworven dhz-formules. ‘Ikea verkoopt toch ook alles?’, stelt Bruijniks. Hij verwijst ook naar de onlangs geopende Gamma compactformule (klein in omvang en assortiment, gevestigd in de stad) wat een concurrent zal worden van Hubo en Multimate. Deze formules worden in het jargon breedpakketzaken genoemd en zijn in feite kleine bouwmarkten.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten