Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eve Sleep verkocht voor 600.000 pond aan investeerder

Investeringsmaatchappij Alteri Investors heeft de online matrassenleverancier Eve Sleep gekocht voor 600.000 pond. Dat gebeurde nadat mogelijke ovenamekandidaten afhaakten en de matrassenverkoper onder bewindvoering zou worden gesteld.

 

Een van de winkels van retailketen Benson for Beds.

Het beursgenoteerde Eve Sleep moest zichzelf in de etalage zetten omdat de verliezen zich opstapelden en de beurskoers duikelde. In juni startten onderhandelingen voor de verkoop en de belangstelling voor de noodlijdende online matrassenverkoper was enorm. Maar vrijwel iedereen haakte af en Eve Sleep dreigde om te vallen waarna een curator de boel zou moeten afhandelen.

Benson for Beds
Op het laatste moment werd dat voorkomen en werd Eve Sleep voor 600.000 pond (bijna 700.000 euro) verkocht aan retailer Benson for Beds en holdingmaatschappij Bluegroup IPCO Limited, beide in handen van investeringsmaatschappij Alteri Investors. Benson for Beds is een keten van beddenspeciaalzaken met een kleine 170 winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Start-up
Eve Sleep is een zogenaamde start-up die in 2015 begon met het online verkopen van matrassen. Het concept, 1 type matras die voor iedereen geschikt is, thuis afgeleverd in een doos en met een uitprobeertijd van 30 dagen, leek aan te slaan en de hype rond het bedrijf was enorm.

 

Foto van de website van Eve Sleep, een paar jaar geleden.

Geen scale-up
In 2017 ging de snelgroeIer naar de beurs om geld op te halen voor verdere expansie, maar de opschaling bleek lastig en winstgevend werd het bedrijf nooit. De eerste negen maanden van dit jaar werd op een omzet van 17,1 miljoen pond een verlies geleden van 5,2 miljoen pond. Met de inzakkende economie en andere rampspoed in het thuisland restte het hijsen van de witte vlag.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten