Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Even een tafeltje erbij zetten?

Bijzettafels zijn van alle tijden, maar de keus is nu wel erg groot. In werkelijk alle vormen, maten, materialen en kleuren zijn ze verkrijgbaar.
 


De vorige maand gehouden Meubelbeurs Brussel is geen beurs waar je toekomstige trends tegenkomt, maar waar je wel een redelijk overzicht krijgt van wat de markt momenteel biedt. Opvallend hierbij is het enorme aanbod bijzettafels. Een korte impressie van een aantal modellen en let wel: het is slechts een selectie.
 


Rond is de meest voorkomende vorm en meestal is het tafelblad van hout. Maar natuursteen of een nepvariant kan ook. Zoals er bij eettafels sprake is van HPL bladen die eruit uitzien als natuursteen, zie je dat ook bij bijzettafels. Het 'natuursteen' kan zowel een matte als glanzende (marmer) uitstraling hebben.
 


De meeste tafels hebben een dun metalen onderstel. Dat loopt mee met de ronding van het blad of het zijn dunne metalen poten, stevig uit een stuk of wat dunner van gebogen draadstaal. Maar het kan ook anders zoals bovenstaande modellen aangeven.
 


Vaak worden de tafeltjes als een familie bij elkaar gezet, met twee of drie tegelijk. Door hoogteverschillen kun je ze deels over elkaar schuiven zoals bij deze tafeltjes van No Limits, het meubelmerk van Brinker Carpets.
 


Een puur metalen bijzettafel zie je niet zo vaak. Bij Moods zitten ze in het assortiment, net als een hoop andere modellen. Zoveel, dat verschillende tafeltjes boven op elkaar worden gezet.
 


Vierkante bijzettafels zijn een uitzondering. Hier een paar met verschillende bladen.
 


Passe Partout is zitmeubelfabrikant, maar heeft ook ellipsvormige bijzettafels, een vorm die je wel bij grote eettafels of vergadertafels ziet, maar heel weinig bij bijzettafels,
 


Ook een bijzondere vorm: achthoekige bijzettafels.
 


Rond, strak en perfect afgewerkt: een paar kleine tafels van eiken specialist Kluskens.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten